ÎNTREBĂRI frecvente

Acestea sunt cele mai dese întrebări ale părinților și sperăm să găsești aici răspunsul.

 • De ce o şcoală Româno-Finlandeză?

  În prezent, Finlanda se află pe locul I între ţările europene din punct de vedere academic. Rezultatele testării PISA le-au conferit acest loc de cinste. Secretul, spun profesorii finlandezi, stă în pregătirea temeinică a profesorilor, cât şi în motivaţia acestora pentru predare. Aceştia transmit elevilor dorinţa de a învăţa, idee conform căreia educaţia poate să îți confere un viitor.

  Educaţia este cel mai important pilon al societăţii finlandeze, fapt ce poate fi dovedit prin respectul pe care ei îl dau convieţuirii armonioase şi prin statutul social pe care ţi-l oferă meseria de profesor. De vreme ce România are nevoie de astfel de modele, s-a construit ideea unui parteneriat de mentorare prin Școala Româno-Finlandeză. Dorim sa adaptăm curriculei româneşti metodele de predare care au pus Finlanda pe primul loc în educaţia europeană.
 • În ce limbă se face predarea?

  Predarea la clasă/grupă se realizează în limba română. Considerăm că limba maternă este cea mai potrivită pentru a se realiza achiziţiile de bază ale copilului. Ca a doua limbă, se predă limba engleză, iar la şcoală şi limba germană.
 • Câti copii sunt în clasă/grupă?

  Pentru că tandemul româno-finlandez presupune un plan individualizat de educaţie, numărul de copii la grupă/clasă este unul mai mic decât în mod normal. Pentru grădiniţă, numărul variază între 12-15 copii, în funcţie de vârstă. La nivelul primar, clasa este formată din 15-20 elevi.
 • Se poartă uniformă?

  La nivelul preşcolar, nu se poartă uniformă. La nivelul primar și gimnazial, elevii poartă tricou, pulover sau hanorac cu însemnele grafice ale şcolii. Acest lucru se întâmplă deoarece punem accentul atât pe relaţia caldă dintre profesor şi elev, cât şi pe disciplină. În plus, uniforma reprezintă un element de promovare a culturii şi imaginii şcolii.
 • Diplomele sunt recunoscute?

  Da, Școala Româno-Finlandeză este recunoscută la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice prin O.M 5493/18.10.2010, făcând astfel parte din reţeaua naţională a unităţilor de învăţământ.
 • Vor exista schimburi de experiență cu elevi finlandezi?

  Da, în mod special ne dorim ca fiecare dintre elevii noştri să fie familiarizaţi cu diverse culturi europene. Ceea ce ne propunem este ca elevii finlandezi să vină în schimburi de experienţă în şcoala noastră, iar la rândul lor, elevii de aici să meargă în Finlanda. Profesorii noştri deja au realizat cursuri de formare în câteva şcoli din Finlanda, iar profesorii finlandezi au stagii de pregătire în cadrul şcolii noastre, pentru a monitoriza implementarea corectă a modelului educaţional finlandez.
#

Ai nevoie de ajutor?

Daca nu ai reușit să găsești aici răspuns la toate întrebările tale, te rugăm să iei legătura cu noi.

Intreaba!

De memorat

Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbatrâni, nu se va abate de la ea. - Proverbe 22:6

ADRESA:

CONTACT

Instagram