Școala Gimnazială Româno-Finlandeză

„Învață pe copil calea pe care trebuie să meargă și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea!”

About us

Dr. ALINA CRISTIANA CÎRJĂ
Director Şcoala Gimnazială Româno-Finlandeză

DESPRE CĂLĂTORIA NOASTRĂ


Drag părinte,

Școala Româno-Finlandeză este călătoria vieții mele. La 21 de ani, cât aveam atunci când am început, nu bănuiam că voi ajunge aici. Ce-i drept, momentul prezent nu încetează să mă uimească. Este ca și cum aș fi făcut bagaje pentru un city-break, dar am ajuns să fac înconjurul lumii de două ori deja. Mi-am dorit de la început să creez un spațiu în care copiii să se simtă bine, profesorii să poată avea libertatea unor profesioniști, iar părinții să se simtă parte din întregul proces. Rolul finlandezilor a fost crucial. Ne-au învățat cum să ajungem să formăm o comunitate. Ne-au reamintit mereu că nu e o idee bună să copiem vreun model, oricât de performant pare la prima vedere, ci că trebuie întotdeauna să învățăm, să explorăm și să ne dezvoltăm pentru a ne găsi propria identitate, pentru a ne crea un scop din visurile nostre.

Astfel că, ne mândrim că suntem români, că trăim într-un context românesc, cu principii românești, chiar dacă această idee acum nu este prea populară. Dar ținem cu dinții de o lecție finlandeză pe care ne-o dorim tot mai des învățată peste tot în România și anume: niciodată nu le vei ști pe toate! Continuă să explorezi!

Această lecție este valabilă pentru profesori, atunci când interacționează cu copiii și îi pot vedea și pe aceștia ca surse de învățare, este valabilă pentru părinții care pot profita de experiența de învățare alături de profesori pentru a se putea raporta cât mai bine la copii. Și lecțiile pot continua...

Image
Misiunea noastră

MISIUNEA NOASTRĂ

Dacă alegeți să rămâneți cu noi, vă promitem că veți descoperi repede un mediu imperfect, proceduri implementate uneori stângaci, chiar greșeli pe alocuri. Dar mai tare decât asta, vă va impresiona energia primului glas zglobiu și pus pe glume încă de la 7.30 dimineața (nu al copiilor, ci al profesorilor!), prima îmbrățișare caldă pe care o veți simți de la un copil care urcă agale pe scări. Dacă vă opriți într-una din clase, mai mult ca sigur veți vedea 2-3 colegi de-ai mei care se străduiesc să găsească rezolvarea la o problemă, un grup de adolescenți pe hol care fac un boomerang cu unul dintre profesori sau vă va atrage atenția toba mare care se va auzi tare de tot din laboratorul de muzică. Suntem mândri de atmosfera de la SRF, care ne face să revenim cu drag 177 zile pe an, iar în vacanțe să plecăm prin tabere, tot cu copiii noștri.
Noi credem cu tărie într-o Românie a școlilor cu suflet. Dacă oamenii vin cu drag acolo, vor face cercetare de excepție, vor crea structuri inovative și programe eficiente, într-un cuvânt PERFORMANȚĂ!
Educație excelentă într-un mediu ca acasă!
Bun venit la SRF!
Cu drag,
Alina Cîrjă
(Alina Directoarea)
Image

De Ce să alegi
Școala Româno-Finlandeză?

Școala Româno-Finlandeză este prima școală care a implementat principiile învățământului finlandez în România. Proiectul a început în anul 2010 și urmărește să aducă plus-valoare educației prin adaptarea metodelor și ideologiei educației finlandeze, care, în momentul de față, este sistemul cel mai performant în mediul educațional european. Păstrând curriculum-ul românesc, dorim să optimizăm rezultatele elevilor prin abordare individualizată, centrată pe elev și să punem în valoare potențialul creativ al fiecărui copil în parte.

FORMAREA PROFESORILOR

Echipa de lucru este formată din profesori care au urmat stagii de pregătire cu profesori experți, atât în mediul de lucru finlandez, cât și în România, în lucru direct cu copiii din școală şi grădiniţă.

Una dintre valorile importante ale școlii noastre este formarea continuă a profesorilor, care se realizează prin sesiuni de pregătire săptămânaleschimburi de experiență cu alte școli (din România, Finlanda, Spania, Ungaria și SUA) și motivarea acestora în vederea perfecționării constante (workshop-uri, dezvoltare personală, Public Speaking, leadership, cărți de specialitate, articole științifice, modificări curriculare).

ECHIPĂ

Suntem o echipă energică, de oameni dedicați și gata să ofere tot ce au mai bun pentru educația și viitorul elevilor SRF. Spunem oameni pentru că echipa noastră nu este formată doar din profesori experți, ci din toți oamenii frumoși, fie că sunt recepționeri, contabili, șoferi sau bucătărese, care fac din școala noastră un mediu potrivit de învățare și creștere pentru fiecare elev care ne trece pragul.

COMUNITATE

Școala noastră este o comunitate care s-a format în timp, pentru mulți - o a doua familie, un loc unde fiecare își găsește locul, fie că este copil, profesor, părinte sau bunic. Credem că doar împreună putem face lucrurile mai bine, putem schimba ceva în lumea din jur, în societatea noastră, în educația din România, în viitorul copiilor noștri. Comunitatea SRF înseamnă că suntem împreună la bine și la greu, înseamnă proiecte și evenimente frumoase, înseamnă curajul de a spune lucrurilor pe nume și de a face schimbării pentru a progresa.

PENTRU CE și PENTRU CINE există SRF?

PRINCIPII SRF

VIITOR

Meseriile pe care le vor avea unii elevi de la SRF poate că nu au fost inventate încă. Tocmai de aceea, îi ajutăm să-și descopere propriile talente și pasiuni, pentru ca mai apoi să fie cultivate, ca să se poată adapta în diferite contexte. Încurajăm elevii să încerce întotdeauna lucruri noi, să învețe din fiecare domeniu, să inoveze și să se autodepășească pentru a se putea orienta în a-și alege o viitoare carieră.

PROFESORI

Școala Româno-Finlandeză este o familie în care ne asigurăm întotdeauna că avem cele mai bune cadre didactice, oameni care nu doar își cunosc materia în detaliu, ci și elevii. Aceasta este tipologia profesorului de la SRF: un dascăl, un prieten, un îndrumător și un jurat, un om care este întotdeauna acolo pentru elevii lui ca să-i ajute să devină oameni buni și capabili să se descurce în orice situație, atât profesională, cât și personală.

DEZVOLTARE

Așa cum am menționat anterior, profesorii noștri pun accentul, atât pe dezvoltarea cognitivă a elevului, cât și pe dezvoltarea emoțională, echilibrul între aceste două domenii fiind foarte important. SRF nu vede copilul ca pe un simplu elev, ci ca pe un om care se află în continuă ascensiune și dezvoltare.

COPII

Școala Româno - Finlandeză pune accentul pe copii și pe modul în care aceștia cresc și se dezvoltă. Educația copilului, atât cea școlară, cât și cea emoțională se află în centrul nostru de interes, deoarece noua generație are nevoie din ce în ce mai mult de îndrumare, înțelegere și recunoaștere. Este important să-ți cunoști elevul bine, pentru a-l învăța. Acesta este unul dintre principiile pe care se bazează școala noastră.

Oferim educație de calitate europeană având ca ghid modelul finlandez, iar ca structură bazându-ne pe Curriculumul Național al României.
Promovăm respectul pentru culturile diverse, pentru persoanele cu dizabilități, cultivând valori precum: onestitatea, credința, echitatea, responsabilitatea ca cetățeni ai lumii contemporane.
Ne dorim să creăm un mediu pozitiv, sigur, provocator, iubitor care să încurajeze dezvoltarea individuală, creșterea stimei de sine din punct de vedere academic, social și personal.
Ne dorim să creăm un mediu pozitiv, sigur, provocator, iubitor care să încurajeze dezvoltarea individuală, creșterea stimei de sine din punct de vedere academic, social și personal.
Construim fundamentul intelectual necesar care să pregătească elevii noștri pentru continuarea studiilor în orice mediu academic din România sau lume.
Încurajăm atitudinea de responsabilitate individuală bazată pe valori precum onestitatea, auto-controlul, egalitatea și grijă față de ceilalți.
Favorizăm parteneriatul dintre familie și școală în procesul de învățare și implicarea tuturor resurselor necesare creării relației armonioase dintre cele două.
Ne dorim să creăm un mediu pozitiv, sigur, provocator, iubitor care să încurajeze dezvoltarea individuală, creșterea stimei de sine din punct de vedere academic, social și personal.
Încurajăm creativitatea, independența în luarea deciziilor și a gândirii.

Comunicarea cu părinții

Este un aspect important pentru școala noastră. Deoarece ne dorim să ne asigurăm că oferim informațiile necesare cu privire la evoluția fiecărui elev în parte, am creat o platformă de comunicare directă, o unealtă modernă, folositoare atât pentru părinți, cât și pentru profesori.
Şcoala Româno-Finlandeză este înfrățită cu Școlile din Masku, Turku (capitala culturală a Europei pentru anul 2011).
Acest parteneriat asigură împărtășirea celor mai bune practici.
La nivelul curriculei românești vom aduce metode de tip finlandez pentru a îmbunătăți atât rezultatele individuale ale copiilor, cât și cele la nivel de grup.
Dorim ca ceea ce a pus Finlanda pe primul loc în mediul educațional european să putem să adaptăm la nivelul școlii noastre, pentru a obține performanțe atât la nivel academic, cât și comportamental și moral.

Cum ne contactați

Str. Răsăritului 59, Sector 6, Bucureşti Cod 061203

Pentru înscrieri:

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information

© Copyright 2020. Design & Development by ITEYE DESIGN.

Search