Liceul Româno-Finlandez

„Învață pe copil calea pe care trebuie să meargă și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea!”

About us

Dr. ALINA CRISTIANA CÎRJĂ
Director Liceul Româno-Finlandez

DESPRE CĂLĂTORIA NOASTRĂ


Drag părinte,

Liceul Româno-Finlandez este călătoria vieții mele. La 21 de ani, cât aveam atunci când am început, nu bănuiam că voi ajunge aici. Ce-i drept, momentul prezent nu încetează să mă uimească. Este ca și cum aș fi făcut bagaje pentru un city-break, dar am ajuns să fac înconjurul lumii de două ori deja. Mi-am dorit de la început să creez un spațiu în care copiii să se simtă bine, profesorii să poată avea libertatea unor profesioniști, iar părinții să se simtă parte din întregul proces. Rolul finlandezilor a fost crucial. Ne-au învățat cum să ajungem să formăm o comunitate. Ne-au reamintit mereu că nu e o idee bună să copiem vreun model, oricât de performant pare la prima vedere, ci că trebuie întotdeauna să învățăm, să explorăm și să ne dezvoltăm pentru a ne găsi propria identitate, pentru a ne crea un scop din visurile noastre.

Astfel că, ne mândrim că suntem români, că trăim într-un context românesc, cu principii românești, chiar dacă această idee acum nu este prea populară. Dar ținem cu dinții de o lecție finlandeză pe care ne-o dorim tot mai des învățată peste tot în România și anume: niciodată nu le vei ști pe toate!  Continuă să explorezi!

Această lecție este valabilă pentru profesori, atunci când interacționează cu copiii și îi pot vedea și pe aceștia ca surse de învățare, este valabilă pentru părinții care pot profita de experiența de învățare alături de profesori pentru a se putea raporta cât mai bine la copii. Și lecțiile pot continua...

Dacă alegeți să rămâneți cu noi, vă promitem că veți descoperi repede un mediu imperfect, proceduri implementate uneori stângaci, chiar greșeli pe alocuri. Dar mai tare decât asta, vă va impresiona energia primului glas zglobiu și pus pe glume încă de la 7.30 dimineața (nu al copiilor, ci al profesorilor!), prima îmbrățișare caldă pe care o veți simți de la un copil care urcă agale pe scări. Dacă vă opriți într-una din clase, mai mult ca sigur veți vedea 2-3 colegi de-ai mei care se străduiesc să găsească rezolvarea la o problemă, un grup de adolescenți pe hol care fac un boomerang cu unul dintre profesori sau vă va atrage atenția toba mare care se va auzi tare de tot din laboratorul de muzică. Suntem mândri de atmosfera de la LRF, care ne face să revenim cu drag 177 zile pe an, iar în vacanțe să plecăm prin tabere, tot cu copiii noștri.
Noi credem cu tărie într-o Românie a școlilor cu suflet. Dacă oamenii vin cu drag acolo, vor face cercetare de excepție, vor crea structuri inovative și programe eficiente, într-un cuvânt PERFORMANȚĂ!
Educație excelentă într-un mediu ca acasă!
Bun venit la LRF!
Cu drag,
Alina Cîrjă
(Alina Directoarea)

 

Image

Cum ne contactați

Str. Răsăritului 59, Sector 6, Bucureşti Cod 061203

Pentru înscrieri:

Grădiniță

  • dummy +40 76 829 56 94


Școală și Liceu

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information

© Copyright 2021. Design & Development by ITEYE DESIGN.

Search