Proiecte

BIG BROTHER

Fiecare clasă de școală este „înfrățită” cu o clasă de grădiniță pentru efectuarea unor activități de responsabilizare a copiilor din clasa mai mare față de cei mai mici. One Day in my shoes Acest program este unul destinat conștientizării egalității șanselor, indiferent de diferențele dintre noi. 
El implica următoarele experimente, desfășurate atât în școală, cât și în afara ei:

a. DEZVOLTARE PERSONALĂ

Biblioteca Romano Finlandeza

SCHIMB DE LOCURI

 
Cunoscut și sub denumirea de: profesor pentru o zi / părinte pentru o zi, acest program încurajează responsabilizarea, copiii noștri vor putea „gusta” din viața de profesor, iar dacă dumneavoastră vă alăturați, din viața de părinte. Unele acțiuni ale lor vor putea fi percepute mai bine dacă sunt „văzute” cu alți ochi.

Biblioteca Romano Finlandeza

DIFERIȚI DAR EGALI

 
Dorim ca în diverse momente importante ale anului (ex: Serbarea de Crăciun/ Paște/ 1 Iunie etc.) să ne organizam pe clase pentru a merge în azile de bătrâni sau școli speciale, în vederea susținerii unui mini spectacol. Obiectivul va fi acela de a aduce un zâmbet celor pe care îi vizităm, dar și de a observa și conștientiza că în ciuda diferențelor sociale, suntem egali.

Biblioteca Romano Finlandeza

FII ALĂTURI DE SEMENI!

 
Un proiect pe care îl desfășurăm de mai mulți ani și care dorește să le insufle copiilor compasiune pentru cei aflați în nevoie. Cu ocazia diferitelor sărbători, și nu numai, le propunem copiilor să dea mai departe din ceea ce au ei.

Biblioteca Romano Finlandeza

FESTIVALUL EMOȚIILOR

 
Un eveniment organizat de două ori pe an de colegii psihologi de la Atelierul de Modelat Emoții.

Biblioteca Romano Finlandeza

TALENT SHOW

 
Suntem o școală plină de copii talentați, astfel că trebuie să îi punem în valoare prin talentele cu care au fost înzestrați.

b. IDENTITATEA CULTURALĂ ÎN CONTEXTUL GLOBALIZĂRII

Biblioteca Romano Finlandeza

PEN FRIEND

 
Vom coresponda pe tot parcursul anului cu o „clasă soră” din Finlanda. Vom afla despre obiceiurile copiilor finlandezi și stilul lor de viață și le vom povesti despre frumusețea României invitându-i să ne viziteze. Obiectivele pe care ni le propunem prin această experiență sunt de a exersa limba engleză și de a cunoaște alte civilizații și culturi.

Biblioteca Romano Finlandeza

FESTIVALUL EUROPEAN

 
Eveniment organizat cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei. Fiecare clasă va reprezenta o țară europeană și va prezenta într-un mod inedit specificul ei cultural.

c. RESPONSABILITATE PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Biblioteca Romano Finlandeza

IGIENIZAREA UNUI SPAȚIU PUBLIC

 
Câte o clasă de elevi sau grupă de copii se va ocupa voluntar de igienizarea unui spațiu din proximitatea școlii. Acest spațiu va fi verificat frecvent și vom observa schimbările pe care acțiunile noastre le pot avea asupra mediului.

d. CIRCULAȚIE

Biblioteca Romano Finlandeza

SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC

 
Vă propunem o plimbare în comunitate, pentru a pune în practică regulile de siguranță în trafic pe care le vom învăța.

Biblioteca Romano Finlandeza

AGENTUL DE SERVICIU

 
Prin rotație, câte o clasă va avea rolul de „agent rutier” în școală, asigurându-se că participanții la traficul din interior vor respecta regulile indicate prin indicatoare.

Biblioteca Romano Finlandeza

OCOLUL ROMÂNIEI ÎNTR-UN AN

 
Vom vizita orașe și obiective turistice din România, cu scopul de a cunoaște mai bine țara noastră frumoasă.

Biblioteca Romano Finlandeza

O ZI FĂRĂ MAȘINĂ

 
Îi provocăm pe părinți să renunțăm la mașină pentru o zi și să le explicăm copiilor beneficiile mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

e. TEHNOLOGIA ȘI INDIVIDUL

Biblioteca Romano Finlandeza

TÂRGUL DE INVENȚII

 
Pentru că avem mulți copii preocupați de știință și de evoluția permanentă a acesteia, precum și părinți specialiști în diverse domenii de activitate, dorim să le oferim elevilor noștri un context în care să-și prezinte invențiile.

Biblioteca Romano Finlandeza

TEHNOLOGIA PE ÎNȚELESUL BUNICILOR MEI

 
Ne-am dori ca, măcar o dată pe an, bunicii fiecărui copil să ne viziteze și să ne povestească cum au învățat de la nepoții lor pricepuți limbajul tehnologic de azi.

* Imaginile de pe această pagină sunt cu titlu de prezentare.

Cum ne contactați

Str. Răsăritului 59, Sector 6, Bucureşti Cod 061203

Pentru înscrieri:

Newsletter

Enter your email and we'll send you more information

© Copyright 2020. Design & Development by ITEYE DESIGN.

Search